GündemManşet

MİT, PKK’nın sözde istihbarat hücresini çökertti

MİT ve İstanbul Emniyeti’nin ortak operasyonunda, PKK’nın sözde istihbarat hücresinde görev yapan Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş yakalanarak tutuklandı.

MİT, PKK’nın sözde istihbarat hücresini çökertti

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK’nın sözde istihbarat yapılanmasına darbe vurdu. Halil kod adlı Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş, başarılı bir operasyonla gözaltına alındı.

ADIM ADIM TAKİP EDİLDİ

Sadık Topaloğlu’nun PKK’nın istihbarat yapılanmasında yer aldığı ve illegal yollarla Irak/Kandil’e geçerek istihbarat eğitimi aldığı tespit edildi. Eğitim sürecinde örgüt liderlerinden Cemil Bayık ile görüşmeler yaptığı belirlendi. Türkiye’ye döndüğünde gazeteci kimliği altında örgüte bilgi topladığı ortaya çıktı.

FİNANS VE MALZEME TEDARİĞİ

Mehmet Savaş’ın ise PKK adına finans faaliyetleri yürüttüğü ve paravan şirketler üzerinden Suriye’deki örgüt mensuplarına malzeme tedariğinde bulunduğu MİT tarafından tespit edildi.

ORTAK OPERASYONUN BAŞARISI

MİT ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak operasyon sonucu, Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş, terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

KAYNAK: TRT Haber

 

Related posts

Suriye ve Irak’ın kuzeyinde 17 PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirildi

thabergrubu@gmail.com

Bakanlık dış borç stoku verilerini açıkladı

YÖK’ten yeni karar: İkinci öğretim programları kapatıldı

thabergrubu@gmail.com