EkonomiManşet

Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yattı! Bakan Göktaş açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayına ilişkin 2,7 milyar lira yaşlı ve 2,1 milyar lira engelli aylıkları olmak üzere toplam 4,8 milyar lira tutarındaki aylıkların hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yattı! Bakan Göktaş açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İzmir programı kapsamında Vali Süleyman Elban’ı ziyarette etti. Bakan Göktaş, andından Buca Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) açılışına katıldı. Açılışta, Bakan Göktaş’ın yanı sıra Vali Süleyman Elban, AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer yer aldı.

Açılışta konuşan Bakan Göktaş, “Bakanlık olarak sosyal politikalarımızı, vatandaşlarımızın değişen ve gelişen ihtiyaçlarına göre toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde her geçen gün zenginleştiriyoruz. Cumhurbaşkanımıza her daim yoldaş olan Roman kardeşlerimiz için tüm gayretlerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Roman vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerler sosyal dayanışma merkezlerimiz, yani SODAM’larımız bu anlayışın en güzel örneğidir.

Hayata geçirilen SODAM’larla kadınlar için özel programlar hazırlıyor ve uyguluyoruz. Bugün 7’ncisi İzmir’de olmak üzere 90 sosyal dayanışma merkezimizle 27 ilimizde kadınların kişisel gelişmelerine katkı sunuyoruz” dedi.

‘TEMMUZ AYI YAŞLI VE ENGELLİ AYLIKLARI HESAPLARA AKTARILIYOR’

Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıklarını hesapları aktarmaya başladıklarını dile getiren Bakan Göktaş, “Bu kapsamda 2,7 milyar lira yaşlı, 2,1 milyar lira engelli aylıkları olmak üzere toplam 4,8 milyar lira tutarındaki aylıkları hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz.

Vatandaşlarımızın herhangi bir hak kaybı yaşamaması için temmuz ayı farklarını da ağustos ayı dönem ödemesiyle birlikte hesaplara aktaracağız. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam ve eksiksiz katılımları için bağımsız bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda yanlarında olmaya gayret ediyoruz.

Engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programlarımızı geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

KAYNAK: DHA

 

Related posts

Bakan Şimşek: Vergi tabanı genişleyecek

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı! Devleti alarma geçiren belgeler Devlet Arşivleri’nde saklanıyor

thabergrubu@gmail.com

Türk İHA’larına övgüler dizdi! General Diarra: ABD ya da Fransa’dan değil Türkiye’den aldık

thabergrubu@gmail.com