GüncelManşet

Duyurular art arda geldi! Denize girişler yasaklandı

Sakarya’nın Karasu, Kaynarca ve Kocaali ilçelerinde kötü hava koşulları nedeniyle denize girilmesi üç gün boyunca yasaklandı. Karadeniz’in şiddetli dalgaları arasında sıkışan bir kişi ise boğulmaktan son anda kurtarıldı.

Duyurular art arda geldi! Denize girişler yasaklandı

Karasu, Kaynarca ve Kocaali ilçelerinde olumsuz hava şartları, dalga ile rip akıntısı sebebiyle denize girmek kaymakamlıkların aldığı karar neticesinde bugün dahil 3 gün yasaklandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Grup Amirliği ekipleri denize girmenin yasak olduğunu belirterek, vatandaşları sudan çıkartmaya başladı. Dalgaların yükseldiği ve denize girişlerin yasaklandığı anlarda Kocaali ilçesinde Osman Yavuz isimli vatandaş ise boğulma tehlikesi yaşadı. Dalgaların arasından seslenmesi sonrasında cankurtaranlar tarafından kurtarılan Yavuz, yaşadığı korku dolu anları anlattı.

“Ben yüzdükçe karadan daha çok uzaklaştığımı fark ettim”

Boğulma tehlikesi geçiren Osman Yavuz, “Boğulma vakası atlattım. Girdim sırtüstü yattıktan sonra karadan uzaklaşmışım. Sırt üstü yüzmeye çalıştım ama ben yüzdükçe karadan daha çok uzaklaştığımı fark ettim. Birden kara bana uzak geldi ve kızıma bağırdım. Durumu gören cankurtaran araçla beni aldılar. Ben yoksa geri gelemeyecektim. Benim ilk defa başıma geliyor. Ben yüzme bilmeme rağmen başıma bu geldi. Çok tehlikeli bir durum insanlar denizde dalga gördüklerinde kesinlikle suya girmesinler” dedi.

Kandıra’nın 2 plajı hariç tüm plajlarda hafta sonu denize girmek yasaklandı

Kocaeli’nin Karadeniz’e kıyısı bulunan Kandıra ilçesindeki sahillerde 22 Haziran Cumartesi günü ve 23 Haziran Pazar günü Kerpe ve Kovanağzı dışındaki tüm plajlara denize giriş yasağı getirildi. Kandıra Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Olumsuz deniz şartları sebebiyle hafta sonu, cumartesi ve pazar günleri Kandıra ilçemizde bulunan Kerpe ve Kovanağzı dışındaki tüm plajlarda denize girmek tehlikeli ve yasaktır. Vatandaşlarımızın denize girmemeleri önemle rica olunur” denildi.

 

KAYNAK: İHA-DHA

Related posts

Bakan Uraloğlu: Instagram yetkilileriyle görüşmede istediğimiz sonucu alamadık

thabergrubu@gmail.com

Bakan Yumaklı’dan ‘sözleşmeli üretim’ açıklaması: Önemli adımlar atılacak

thabergrubu@gmail.com

Gazze’de can kaybı 38 bin 153’e çıktı

thabergrubu@gmail.com