EkonomiManşet

Durgun piyasaya taksit çözümü: Mobilyacılar artış istiyor

Artan enflasyon ve faiz oranları, mobilya satışlarını durma noktasına getirdi. Sektör temsilcileri, satışları artırmak için taksit sayısının 18 aya çıkarılmasını istiyor.

Durgun piyasaya taksit çözümü: Mobilyacılar artış istiyor

Yüksek enflasyon ve artan faiz oranları, mobilya sektörünü olumsuz etkiledi. Vatandaşlar, düğün sezonunda bile dayanıklı tüketim mallarına olan talebi ertelemeye başladı. Merkez Bankası’nın Üçüncü Enflasyon Raporu’na göre, en büyük talep düşüşü mobilya sektöründe yaşandı.

FİYATLAR İKİYE KATLANDI

Mobilya fiyatları, bir önceki yıla göre neredeyse iki katına çıktı. Maliyetlerin yüksekliği nedeniyle mobilyacılar fiyat indirimi yapamıyor ve bu da satışları olumsuz etkiliyor.

MOBİLYACILAR ZOR DURUMDA

NTV’den Uğurcan Gökçen’in haberine göre; Eyüp Modesa Mobilyacılar Sitesi Başkanı Ayhan Sekmen, mobilya piyasasının sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade etti. Sekmen, tüketicilerin daha ekonomik ürünlere yöneldiğini belirtti ve bu durumun özellikle ortalama üzeri fiyatlarla mobilya satan işletmeleri zorladığını vurguladı.

TAKSİT SAYISINDA ARTIŞ TALEBİ

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, taksit sayısının 9 aydan 18 aya çıkarılmasını talep etti. Güleç, uzun vadeli ödeme planlarının sektöre can suyu olabileceğini ifade etti ve enflasyonla mücadelede iş birliği çağrısında bulundu.

 

KAYNAK: NTV

 

Related posts

Bakan Fidan mevkidaşı Blinken ile görüştü

thabergrubu@gmail.com

Türkiye ile Somali arasında hidrokarbon işbirliği! Hedef günlük 100 varil!

thabergrubu@gmail.com

Moskova’da katliam! Putin’den intikam yemini: Cezalandıracağız