GenelManşet

Adalet Bakanı Tunç: “Darbecileri yargılayan ve onlardan hesap soran bir yargımız var”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada “15 Temmuz’da yaşanan olaylar bize gösterdi ki ülkemizde darbe mağdurlarının haklarını savunan, milletin hukukunu koruyan ve darbecileri yargılayarak hesap soran bir yargı sistemi bulunmaktadır.” şeklinde konuştu. Tunç, hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanması konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Adalet Bakanı Tunç: “Darbecileri yargılayan ve onlardan hesap soran bir yargımız var”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Adalet Akademisi tarafından düzenlenen “Milletin Zaferine Giden Yolda Yargı” panelinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yargının milletin yanında yer aldığını vurguladı. Tunç, darbeler tarihinin Türkiye’nin demokrasi mücadelesini engellediğini ancak 15 Temmuz’da yargının darbecilere karşı durduğunu belirtti.

TÜRK MİLLETİNİN KAHRAMANLIĞI

Tunç, panelde yaptığı açılış konuşmasında Türk milletinin 15 Temmuz’da gösterdiği kahramanlığı ve demokrasiye sahip çıkma iradesini vurguladı. Emniyet güçleri, vatansever askerler ve yargı mensuplarının darbe girişimine karşı mücadele ettiğini ve o gece ülkenin geleceği için mücadele verildiğini ifade etti.

GEÇMİŞ DARBELER VE YARGI

Bakan Tunç, Türkiye’nin demokrasi tarihindeki darbelerin ardından yargının tutumunu eleştirerek, 15 Temmuz’da darbe mağdurlarının haklarını savunan, darbecileri yargılayan bir yargının varlığının önemine değindi. Geçmişte darbecilere destek veren yargının artık milletin yanında yer aldığını belirtti.

OHAL SÜRECİ VE FETÖ İLE MÜCADELE

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 15 Temmuz’dan sonra ilan edilen OHAL sürecinde FETÖ ile mücadelenin hukuk çerçevesinde yürütüldüğünü vurguladı. OHAL kararnameleriyle FETÖ ile ilişkili kişilerin ihraç edildiğini ve yargılandığını belirten Tunç, demokratik bir tutum sergilendiğini söyledi.

YARGININ BAĞIMSIZLIĞI VE TARAFSIZLIĞI

Bakan Tunç, yargının bağımsız ve tarafsızlığı konusunda eleştirilere karşın, yargı mensuplarının milletin yargısı olarak görev yaptığını ve güvenilirliğinin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Hatalı kararların düzeltilebileceğini ancak genellemelerle yargı mensuplarının suçlanmaması gerektiğini dile getirdi.

TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ BAŞKANI ÖZDEMİR’DEN DEĞERLENDİRME

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir de panelde yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz’da sergilediği vatanseverlik ve demokrasiye sahip çıkma iradesini övdü. Yargının darbe girişimine karşı duruşunu ve başarısını vurgulayarak, yargının bu süreçten yüzünün akıyla çıktığını ifade etti.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

 

Related posts

Bakan Yerlikaya: Son terörist etkisiz hale gelene kadar durmayacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşları “kurban eti tüketimi” konusunda uyardı

thabergrubu@gmail.com

A Milli Takımımız açılışı 1 puanla yaptı

thabergrubu@gmail.com