GündemManşet

ATM’lerde güvenlik devrimi: Şüpheli işlemlere karşı kart yutma özelliği geliyor

Merkez Bankası, ATM dolandırıcılığını önlemek için yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyor. Yeni işlem menüsü ve şüpheli işlemlerde kart yutma özelliği ile kart sahipleri daha güvende olacak.

ATM’lerde güvenlik devrimi: Şüpheli işlemlere karşı kart yutma özelliği geliyor

ATM’lerde yapılacak güncellemelerle kredi kartı ve banka kartı sahipleri için yeni bir dönem başlıyor. Merkez Bankası, ATM dolandırıcılığına karşı aldığı önlemler kapsamında, ATM’lere şüpheli işlem yapanların kartlarını yutma özelliği ekledi. Bu yeni uygulama ile kart sahiplerinin güvenliği artırılacak.

YENİ İŞLEM MENÜSÜ VE KART YUTMA ÖZELLİĞİ

ATM’lerde, EFT, havale ve FAST gibi dijital para transfer yöntemlerinin yanı sıra yeni bir işlem menüsü devreye alınıyor. Bu menü, kullanıcıların işlemlerini daha kolay ve güvenli bir şekilde yapmalarını sağlarken, dolandırıcılık girişimlerini de tespit edecek. Şüpheli işlemler sırasında ATM’ler kartları yutarak dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

KART YUTMA ÖZELLİĞİ NASIL İŞLEYECEK?

Merkez Bankası’nın yaptığı düzenlemeye göre, ATM’lerde şüpheli işlem tespit edildiğinde, kart otomatik olarak yutulacak. Bu yöntemle dolandırıcılık girişimleri engellenirken, bankacılık sisteminin güvenliği de artırılacak. Şüpheli işlemler arasında sahte kimlik kullanımı, çalıntı kartlarla işlem yapma ve kopyalama cihazları ile yapılan dolandırıcılıklar yer alıyor.

KART YUTULURSA NE YAPILMALI?

ATM’de kartınız yutulursa, eğer ATM bir banka şubesinin önünde bulunuyorsa, şubedeki personelden yardım alarak kartınızı geri alabilirsiniz. Kartınızın yutulma sebepleri arasında son kullanım tarihinin geçmiş olması, çalıntı veya kayıp ihbarı yapılmış olması, ATM’nin teknik bir arıza yaşaması veya dolandırıcılık amacıyla kopyalama cihazlarının yerleştirilmesi gibi durumlar bulunuyor.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

Related posts

SGK’ya en fazla borcu olan 5 belediye açıklandı

thabergrubu@gmail.com

Bakan Bayraktar: Petrol ve doğal gaz üretiminde rekor kırdık!

thabergrubu@gmail.com

Türkiye’de yeni bir sayfa açılıyor! Bakan Kacır duyurdu: Yarın kamuoyuyla paylaşacağız

thabergrubu@gmail.com