EkonomiManşet

Asgari ücret ve emekliye zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürme hedefinde olduklarını belirterek, asgari ücret ve emekli maaşlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Asgari ücret ve emekliye zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşünde enflasyon ve ekonomik politikalarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, asgari ücret ve emekli maaşlarına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİYE ZAM YAPILACAK MI?

Erdoğan, geçen yıl deprem etkisiyle olağanüstü koşullarla karşı karşıya kaldıklarını ve para politikasının etkili olmasının zaman aldığını belirtti. Haziran ayında yıllık bazda enflasyonda düşüş başladığını, Temmuz ve Ağustos aylarında ise bu düşüşün devam edeceğini öngördüğünü söyledi.

CARİ AÇIK VE EKONOMİK İYİLEŞME

Erdoğan, cari açık konusunda önemli mesafeler kat ettiklerini ve bu yıl cari açığın yüzde 2 civarına düşmesini beklediklerini belirtti. Brüt rezervlerin yaklaşık 145 milyar dolar olduğunu ve swap hariç rezervlerin 10 milyar doların üzerine çıktığını ifade etti. Mart seçiminden bu yana swap hariç net rezervlerdeki iyileşmenin yaklaşık 80 milyar dolar olduğunu vurguladı.

ENFLASYONLA MÜCADELEDE KARARLILIK

En büyük sorun olarak hayat pahalılığını gösteren Erdoğan, enflasyonu kalıcı bir şekilde tek haneye düşürme hedefinde olduklarını belirtti. “Dar gelirlilerimize, asgari ücretlimize, emeklilerimize yapacağımız en büyük iyilik popülizm yapmadan enflasyonu kalıcı bir şekilde tekrar tek haneye düşürmek” dedi.

YILIN SON ÇEYREĞİNDE ÇÖZÜM HEDEFİ

Erdoğan, yılın son çeyreğine girerken hayat pahalılığı sorununu çözmüş olmayı hedeflediklerini belirterek, “Vatandaşımızın kalıcı olarak refah seviyesini yükseltmek için çalışıyoruz. İnşallah son çeyreğe girerken bu işi çözüme kavuşturmuş olarak Allah’ın izniyle gireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

Related posts

MHP, Kırklareli’deki dolu felaketinin yaralarını sarmaya devam ediyor

thabergrubu@gmail.com

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Özel’le görüştü

thabergrubu@gmail.com

TBMM’de bu hafta hangi konular görüşülecek? İşte gündem başlıkları…

thabergrubu@gmail.com